Filosofie header

Filosofie & werkwijze

Een hond kopen is een grote beslissing die u niet overhaast mag en kan maken.

We vertellen u graag meer over onze werkwijze, waar we voor staan en waarom uw toekomstige pup in goede handen is.

Goed om te weten

Baasjes

Alle pups zijn in ‘t Waterhoennest geboren en worden rechtstreeks aan de definitieve baasjes gereserveerd / verkocht. Handelaars zijn dan ook niet gewenst!

Inentingen

Alle pups krijgen minstens 3 vaccins, worden iedere twee weken ontwormd en hebben uiteraard een europees paspoort en een chip. De ouders zijn altijd aanwezig.

Geen inteelt & raszuiver

Wij garanderen dat er bij ons geen inteelt of overkweek is en dat we telkens 100% raszuiver werken.

De geselecteerde teefjes komen uit eigen bloedlijnen waar we reeds generaties mee werken. De reutjes worden met stamboom ingekocht. De eigen teefjes fokken maximum één keer per jaar. Tijdens de zomermaanden verblijven ze in onze speelweiden.

Filosofie 1

Adoptie proces

Een pup in huis halen is innemend voor zowel de puppy als voor het gezin. Daarom vragen wij de pup te komen bezoeken zodat het zijn nieuwe baasjes kan leren vertrouwen vooraleer de grote stap eraan komt en het hondje meegaat naar huis.

Door zo te werken erkennen we ook de ernst van de baasjes en krijgen wij meer garantie dat de pup effectief een warme thuis zal krijgen. Wij nemen deze manier van werken zeer serieus en wijken hier dan ook niet van af.

Het is echter onmogelijk om de stress naar nul te herleiden wanneer het hondje uiteindelijk met u mee gaat naar huis. Er is de rit met de wagen, de nieuwe omgeving, het gemis van broertjes, zusjes en mama. Maar omdat er reeds een band is opgebouwd kunnen we er samen met u voor gaan om de impact zo goed als mogelijk te beperken.

P1060131 2

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over’t Waterhoennest? Neem dan telefonisch contact met ons op 0494 37 45 73